6-популярни билкови лекарства за депресия

Депресията е сериозно психическо състояние, което засяга милиони хора по целия свят. В Америка само броят на хората, страдащи от депресия е близо 20 милиона, което е потресаваща цифра. За съжаление, стигмата, прикрепена към всяко психическо състояние го прави трудна за страдащите и заради търсенето на лечение, без социална критика и остракизъм. Въпреки това, голата истина е, че ако не се лекува депресията може да взема огромни форма жертви и да провокира мисли и действия към самоубийство с всеки изминал ден.

Депресията е лесно лечима с билки, които имат малко или никакви странични ефекти, за разлика от някои от предписаните лекарства за проблема. Нека да разгледаме някои  билки за депресия, които са широко използвани в лечението, свързани с това заболяване.

Билкови лекарства срещу депресия:

Жълт кантарион при депресия

Това е може би най-популярната билката за лечение на депресия. По исторически сметки жълтия кантарион се използва от древни времена за лечение на безсъние, тревожност и нервност. В историята на съвременния свят билката се използва широко за лечение на депресия. Множество клинични изследвания и медицински проучвания са доказали, че Жълт кантарион има по-висок процент на успех при лечението плацебо. Освен това има много леки странични ефекти в сравнение с тези на съвременните лекарства, използвани при лечението на депресия. Въпреки това, билката не е ефективно средство за лечение на сериозна форма на депресия. Прилага се най-добре при пациенти, с симптоми на заболяването.

Гинко Билоба за депресия

Гинко билоба е популярна билка, използвана за лечение на безсъние, тъй като помага за успокояване на ума и тялото. Билката в момента се използва за облекчаване на депресия и нейните симптоми, защото кара мозъка да произвежда специфични невротрансмитери, които блокират негативни чувства. В действителност, гинко билоба е доказано да се справя с деменция при пациенти в напреднала възраст. Дори слабата тинктура е отличен начин за успокояване на възбудени нерви и предоставяне свобода от вредните зависимости.

„Rhodiola Rosea“ за депресия

Това многогодишно тревисто растение се среща предимно в студена алпийски терени на Северното полукълбо. То се използва за лечение на различни физически и психически заболявания. Билката е популярна и се използва от местните жители за подобряване на психичното благополучие и осигуряване лечение на промени в настроението, стрес, нервност и депресия. Много билкари смятат, че съдържа адаптоген, което означава, че е естествено лечение срещу стрес, тъй като успокоява нервите и помага за поддържане здравето на имунната система, както и производство на ендокринните хормони на организма в баланса.

Медицински изследвания са доказали, че консумацията на билката редовно в контролирана доза може да спомогне за намаляване на средното време, а също и намаляване на случаите на нервни пристъпи при хора, страдащи от депресия.

Каму каму за депресия

Каму каму, известен също като „Myrciaria dubia“ и е най-богатият източник на витамин С в света. Зърната на билковото растението съдържат големи количества от естествено срещан витамин С и това дава на билката голяма лекарствена стойност. Плодът на растението е сладък и пикантен на вкус и съдържа други хранителни вещества, което го прави много ефективен в борбата с болести, като херпес. Плодът на билката стимулира имунната система на организма и подготвя тялото, да се справя с бактериални и гъбични атаки.

Отделно от тези свойства, каму каму е природен адаптоген и помага за намаляване интензивността на тревожност и стрес като облекчава депресията и нейните симптоми. В действителност, екстракти от билката се използват в производството на естествени антидепресанти. Освен това, приемът на каму каму за лечение на депресия няма никакви странични ефекти, вземан в подходящи дози.

Индийската билка „Ashwagandha“ за депресия

Използвана от древни времена за лечение на симптомите, свързани с психични разстройства. Аюрведа използва билката за лечение на депресия и тревожност, както и за предотвратяване на заболявания като болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер, които се считат за „изроди“ на мозъчните клетки. Също така, билката ограничава производството и разпространението на раковите клетки в тялото.

Медицински е доказано, че Ashwagandha е най-доброто лечение за облекчаване на депресия и нейните симптоми. Това главно се дължи на факта, че ефективно предотвратява свободните радикали в тялото (които са отговорни за стресът) и причиняват екстремни щети на тялото.

Мака за депресия

Мака е популярно растение наричано още перуанския женшен и е билка, която се използва като корен на зеленчуци. Билката е богат източник на различни витамини, минерали, хранителни вещества, аминокиселини и фитонутриенти. Билката има дълга история на сътрудничество с аюрведа лекарства благодарение на своите лечебни свойства. В древността Мака е била използвана за увеличаване издръжливостта и увеличаване на енергията и либидото при млади мъже. Билката също укрепва имунната, ендокринната и надбъбречните системи.

Последните медицински изследвания показват, че е ефективен антидот при депресия и свързаните с тях симптоми като стрес и нервност. Днес Мака се използва за лечение на тревожност и депресия при жените в менопауза. Тя е ефективна и за лечение на всички видове депресия, тъй като потиска предаването на негативни усещания от мозъка.

admin