Кредит до минути и финансовото здраве на потребителите

Трудно можем да говорим за финансово здраве в българското общество, заради редица причини, които съпътстват неговото развитие в последния век, а и по рано, но определено можем да говорим за развит пазар от банкови институции и небанкови дружества, които предлагат различни кредитни продукти и услуги. Кредити до минути, които биват предлагани от небанковите фирми обаче се очертават като най-силното раздвижване на пазара от години насам и е добре да се направи детайлен анализ на тяхната реализация.

Връзката между добрите кредитни практики и финансовото здраве не само на хората, но и на цялата икономика на страната, е добре известна. Колкото по-добре работят бизнес и банки, толкова по-добре се развиват междуфирмените отношения в страната, свободата на обмен на стоки и услуги, и прочие. Що се отнася до видовете бързи кредити, които неизменно са свързани с бързи кредити до минути, се оказва, че потребителите все по-често разчитат на тях, защото те завладяха ниша на пазара на кредитите, която до скоро бе запълнена предимно от банки, а в сивия сектор и от лихвари. Ако банките имат защитни механизми срещу лошите кредити и изхвърлят директно от пазара неплатежоспособните, то лихварите имат нездрави и нетрадиционни практики, в които да си възстановят заетите пари.

В такива моменти, финансовото здраве на много хора е застрашено. Кредит до минути, реализиран адекватно, осмислен и изпълнен по предназначение може да се впише в рецептата за финансово здраве и дисциплина, определяни от специалисти в областта. Защото той се явява в помощ за много потребители: както тези отблъснати от банковата система, така и тези, които са имали работа с лихвари. Хората не се занимават с излишни документи, знаят за какво ще бъде похарчена малката сума, не плащат такси за одобрение и като цяло изискванията за обезпечение не са толкова строги. Но винаги има предупреждение: за добро финансово здраве, винаги обмисляйте вашите ходове.

admin