Значението на „Коректна фирма“ в развитието на бизнес отношенията

12113Причините за икономическата рецесия се крият в недобросъвестното отношение на компаниите към техните партньори и потребители. Това води до взаимно недоверие, както и до спад в търсенето на определени продукти или услуги. За да се подобри бизнес климата на Стария континент са предприети различни инициативи, които целят положителното отношение, не само на потребителите към производителите на стоки, но и на компаниите към своите партньори.

Една от инициативите, които отбелязват значителен успех на европейската икономическа сцена е „Коректна фирма“. Този проект е стартирал почти на шега, в Полша през 2013 г. Само до момента над 173 000 европейски компании са “повярвали“ в идеите, носени от полските новатори. Това определя проекта „Коректна фирма“ и като един от най-бързо развиващите се, най-вече на Стария континент.

През 2015 г. една българска компания, наречена Изследователски център на клиентските мнения, стартира своето проучване на мненията, публикувани в Интернет пространството. Центърът, който е популярен на потребителите и като ИЦНКМ, представя официално полския проект „Коректна фирма“ на българския пазар.

Изследователският център реализира своите анализи, използвайки сложни алгоритми в търсенето на негативни мнения в Интернет. Чисто научната дейност на центъра е съпроводена и с работата на кол центрове. Тяхната дейност е особено популярна, заради удобството и директния контакт, който може да определи насоките, по които се развива съвременния пазар.

Изследователският център е успял да приобщи над 15 000 български компании към проекта „Коректна фирма“, като те получават възможност да използват получения Сертификат „Коректна фирма“ и като своя реклама.

Защо трябва да се плащат допълнителни средства, предназначени за скъпи рекламни кампании и маркетингови проучвания, след като полската идея е толкова всеобхватна и многофункционална, в своя анализ и систематизиране?!

Сертификат „Коректна фирма“ може да бъде ново начало за бизнеса, гарантиращо повече потребителски интерес към една компания, а и нови бизнес партньори за бъдещи проекти.

Източчник: ФИНАНСОВ ПОРТАЛ  – PSS.BG

Alex Georgiev