Климатични системи и тяхното изграждане—как да изберем

klimatik2Изграждането на климатична система за дома и офиса изисква не само избор на модел, но и планиране на неговото изграждане. Ако сте избрали обикновен климатик, най-малкото нещо, на което трябва да обърнете внимание е мястото и начина на неговия монтаж и как да скриете щетите по стената. А ако сте планирали по-мащабна климатична система е най-добре да се обърнете към специализирана фирма, която да ви даде необходимите съвети и да ви консултира. Пример за подобно сдружение е “Маркан Про“, която от години се занимава с изграждане на ВОиК системи (Вентилационно — отоплителни и климатични системи) и изготвя проектите си съобразно изискванията на всеки клиенти.

На какво трябва да обърнете внимание при избора на климатична система?

На първо място–икономичност. Не залагайте само на климатични системи, които са евтини, но разходът на енергия може да ви струва повече и от месечния ви доход. Най-добре се консултирайте със специалисти или се обърнете към фирма, която да ви даде нужните препоръки за избор на климатик или друга система за отопление и вентилация на дома.Освен това няма гаранции, че евтиния климатик ще ви излезе по-евтино. По-добре инвестирайте в инверторен климатик, който има по-нисък разход на енергия. И в по-добра изолация на дома.

На второ място–компания, която да отговаря за монтажа и поддръжката. В интернет има много фирми, които предлагат услугите си, но в специализираните им сайтове е хубаво да видите и резултати от тяхната работа и отзиви на клиентите им — http://www.markanpro.bg/. Също така е от огромно значение, дали работят с най-новите технологии в изграждането на енергийно ефективни климатични системи на търговски и обществени сгради, или жилищни комплекси и дали са запознати с последните тенденции в тази област. Последното ще бъде от голямо значение за клиентите, които не искат да навредят на околната среда.

На трето място–планиране на бюджета.

Да си го кажем направо–парите са определящ фактор при избора на климатизация – независимо дали става въпрос за дома или за обществена сграда. Изборът на система за отопление или вентилация обаче не бива да се влияе само от това. Планирайте определен бюджет, който да съгласувате с компанията, изготвяща проекта. Така можете да бъдете сигурни, че няма да бъдете неприятно изненадани по средата на изпълнение на задачата с мащабни допълнителни разходи.

Климатични системи за търговските комплекси

Изграждането на надеждна система за климатизация на търговските центрове е от голямо значение за тяхното надеждно функциониране. Важно е да се знае, че системите трябва да бъдат скрити в специални камери, както и че техния принцип на работа не трябва да смущава посетителите. Това важи особено за централната климатична система. При нея е факт, че външните тела работят много шумно и се налага да бъдат изнесени на покрива. В същото време работата им на открито може да бъде затруднена от атмосферните влияния. Затова е добре при избора на компания, която да извърши изграждането, да се осигури и последваща поддръжка и след гаранционния срок.

Принципно, изграждането на климатичните системи става централизирано, но се използва и децентрализирано. Също така могат да се използват термопомпи, конвектори и други. Всеки от тези модели има конкретни специфики и е най-добре да се обърнете към специализирана фирма, за да получите най-правилната информация.

admin