Това са най-често срещаните грешки в модерното обзавеждане на баня

obzavegdane-na-banq

Може и да си мислите, че знаете всичко за съвременно обзавеждане на банята, но това едва ли е така. Всъщност, има такива често срещани грешки в декорацията и подредбата на това помещение, че можем да ги видим в поне 3 от 10 жилища. Така че в случай, че ви предстои обзавеждане на баня, вижте какво не трябва да правите и допускате като нарушения на основни интериорни и дизайнерски правила.

 

 Неправилно разпределение на бюджета
Всяко обзавеждане – включително и купуване на декорация и мебели за баня – трябва да стартира с определяне на общ бюджет. След като го направите, преценете колко ще ви струват основните неща, без които не можете – душ и вана, плочки и етажерки – за да не стане така че да имате една уникална луксозна мивка и непрактичен циментов под сякаш живеете още в 19 век.

 
 Опиране само и единствено върху един нюанс
Това е вашата баня, домашната ви баня, а не баня на институции – болница или още по-лошо, някакъв санаториум. Следователно – бялото и жълтото съвсем не са единствените ви опции, а и няма нищо лошо в това да комбинирате цветовете – два, три и защо не и четири даже, ако можете да го направите с усет и вкус?

 
 Позициониране на всички основни функционални елементи на едно място
Чисто практически за ВиК инсталацията това не е добре, а освен това и не е красиво на едно място да са струпани мивката, душ кабината и ваната. По-добре ги „разхвърлете“ из всички краища на помещението и се радвайте на хармонично обзавеждане – лесно за поддръжка и красиво за окото. Нещо повече – създайте подредбата на банята така, че да ви е удобно сутрин и вечер по-бързо да извършвате всичките си хигиенни навици.

Източник: http://www.keramo-bg.com/

Alex Georgiev