ИМАМ НУЖДА ОТ ПАРИ ЗА АБИТУРИЕНТСКИЯ БАЛ НА ДЕТЕТО

Ето! Май дойде! Дойде и дългоочакваният бал на детето. За жалост, наред с приятните емоции идват и неприятните. Чудесно е, че дъщеря ни завършва с отличие. Има голям ентусиазъм и желание да продължи обучението си в университет. Това може само да ни прави изключително горди. Но…

Както казах вече, неприятните моменти не пропускат да се появят. Въпреки желязната финансова дисциплина, която си наложихме в къщи в месеците преди бала, стана ясно, че отделените пари няма да стигнат за всички инициативи около бала. Тоалети, обувки, чанти, ресторанти, екскурзии, подаване на документи за кандидат-студентски изпити и др.

Не знам защо е необходимо да се правят толкова разточителни празненства при завършване на средно образование. Все пак това не е Университет, който ще ти осигури добре платена работа, а само средно училище. След завършване децата могат да разчитат, при добро желание от тяхна страна, само на място като общ работник или сервитьорка или шивачка. Но това е друга тема.

Трябваше бързо да преценя какво е финансовото ни положение в момента, каква е сумата, която не ни достига и да намеря начин да намеря средства.

Не исках да взимам заем от роднини или познати. Явно трябваше да се възползвам от услугите на фирма за бързи кредити. Дотук добре, но нямах никакво време да обикалям по офисите, да подавам документи, да чакам. Работното ми време не позволяваше да направя това. Споделих с колежката за проблема си, а тя ме информира, че мога да кандидатствам в компания, предлагаща кредити онлайн. Това ме устройваше чудесно. Имах непрекъснат достъп до интернет и нямаше да е трудно да поискам кредит онлайн.

Препоръката на колежката беше да разгледам офертата на Minizaem.bg, даде ми и адреса www.minizaem.bg. фирмата предоставяше бързи кредити онлайн с опростена процедура и възможност за избор на срока за погасяване. Спрях се на офертата за кредит без поръчител. Нямаше кога да се занимавам и с това. Предлагаха и кредити до заплата, но щеше да ми е трудно да върна сумата накуп. Затова избрах месечните вноски. Предоставиха ми кредит само срещу лична карта. Не ми поискаха друг документ, защото дават кредити без трудов договор. Обработиха данните много бързо и след час разполагах с необходимата ми сума. Вярно е, че никак нямаше да ни е лесно през следващите месеци, но поне решихме проблема с липсата на средства бързо. Сега оставаше да довършим тоалета на абитуриентката.

Продължавах да се чувствам неспокойна. Решението да взема онлайн кредит ми се струваше рисковано. Бях чувала за злоупотреби с лични данни, за необосновано високи лихви. От друга страна пък нямах голям избор. От банка нямаше да ми отпуснат, защото на бях назначена на безсрочен трудов договор, а и нямаше да стане толкова бързо.

Надявам се способността ми да си разпределям превилно стредствата в рамките на месеца, да ми помогне и безпроблемно да си изплатя кредита в предвидените 4 месеца. Спрях се на този срок, за да съм приключила с плащането до момента, когато дъщеря ми щеше да тръгне в университета. Така си осигурявах възможност да тегля пак, ако имам нужда от финансови средства за семестъра през октомври.

admin